Connect eR

Hitul verii pe piața românească compus nu întâmplător la începutul acestui anotimp este „Eu vara no dorm”, semnat Connect-R. În stilul său tipic raggae, cu vocea groasă, jamaicană, dreadurile nelipsite, tatuaj pe gât, body super mișto, puțin creol, exact cât să fie sexy.

E o senzație de relaxare, de chill maxim pe care mi-a dat-o melodia asta de prima oara când am ascultat-o și simt o bucurie națională pentru succesul incredibil pe care l-a avut în țara aceasta. Arată o unitate a simțământului în care acest popor se regăsește. Românii au avut de fiecare dată și această calitate de a fi foarte în trend fără să cadă în snobism grosolan. Connect-R se potriveste perfect ca o piesă de puzzle în tot ansamblul mentalității românești. Autodeclarat „țigan” (adică rrom), dar jamaican în forul său interior, Connect-R a dat dovadă de versatilitate muzicală de foarte tânăr, a fost un copil precoce tipic. Nu e nimic de mirare că a ajuns la nivelul la care să creeze trend-uri la nivel național, fie ele într-o cultură relativ minoră. Chiar și așa, nu e deloc un lucru mic.

Dar revenind la efectele hitului sus-numit pe care le are asupra mea, vorbeam despre o senzație narcotică de chillout. Noaptea când mă apucă insomniile deja mi-a intrat în instinct să dau drumul la casetofon și să-i ascult melodia. Deși mă trezesc deseori nervoasă, cu un sentiment de anxietate acut pe care mi-e foarte greu să îl reprim (poate chiar și de vinovăție din cauza lipsei de somn) și încerc să mă culc iar, fără nici un succes, „Eu vara no dorm” mă face să trec mult mai repede peste perioada această de tranziție non-soporifică. Încercați să ascultați, păcatul originar se va dezbăra de voi toți, umanitatea își reconstruiește chipul uman, omului îi este redat omul. Nu doar estetic, ci și axiologic Connect-R literalmente are dreptate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s